Solcelleoverdækning vs. markanlæg

SOLCELLEOVERDÆKNING VS. MARKANLÆG​​

Med et stråtækt tag var solceller på taget ikke en mulighed. Derfor faldt valget på en solcellecarport, da Lars valgte at investere i solceller. 

Lars har en landejendom med en stor grund på Sydsjælland. Han kunne derfor også have valgt et markanlæg, med solceller stående på jorden. Men med en solcelleoverdækning udnyttes pladsen langt bedre. Under de 31 kvadratmeter solcelletag kan Lars nemlig stille traktoren og andre maskiner i tørvejr, samtidig med at der produceres strøm. 

Energisol solcelleoverdækning på landejendom
Nybygget solcelleoverdækning i 2012
Solcelleoverdækning på landejendom
Konstruktion og solceller i 2023

10 år senere

Solcelleoverdækning blev opsat og idriftsat i 2012 med BOSCH-solceller og en KOSTAL-inverter. Efter 11 år står carporten stadig robust og ubeskadiget, og solcellerne producerer ufortrødent videre. Den estimerede elproduktion er 45.000 kWh, hvilket svarer til en besparelse på omkring 4 tons CO2 og over 150.000 kr. regnet med de nuværende elpriser.

Produkt

Tagintegreret Solceller

Indret dit uderum med alternative energikilder, som til sammen kan give et imponerende udtryk og en bæredygtig profil. Vi har kompetencer indenfor solenergi og stort kendskab til unikke solcelleløsninger samt montage heraf.

Vi tilbyder løsninger indenfor f.eks. carporte ( standard 1-6 biler), terrasseoverdækning og cykelskur. 
Vi tilbyder også løsninger med transparente solceller.  

Læs mere om Solcelle Carporte her

Læs mere om Solcelleoverdækning her