Kommune sparer tonsvis af Co2 med solcelleanlæg

Kommunerne i Danmark spiller en stor rolle i forhold til den grønne omstilling, og de kan gøre en stor indsats for miljøet ved at implementere vedvarende energi fra solceller. Fredensborg Kommune er en af frontløberne inden for klima- og energiområdet. I 2012 besluttede kommunen at totalrenovere varmeanlægget i Granbohus, som er Fredensborg Kommunes ferie- og aflastningstilbud til hjemmeboende børn, unge og voksne med vidtgående fysisk- og/eller psykisk handicap

Det førte til en totalentreprise, hvor EnergiSol stod for monteringen af et stort solcelleanlæg på hele 140 m2.

Fredensborg Kommunes solcelleløsning på Granbohus sender ikke blot et grønt, positivt signal til omverden. Den bidrager også direkte til at nedbringe kommunens CO2 udledning.

Solceller på taget hos Granbohus
Montage af Solceller på Granbohus

10 ÅR OG 10 TONS CO2

10 år efter står solcelleanlægget nemlig stadig, og det virker ifølge teknisk serviceleder på Granbohus, Birger Levinsen, “upåklageligt”. Med app’en eviShine kan man følge med i solcelleanlæggets enegiproduktion. I skrivende stund har anlægget produceret 2152 megawatt (MWh), hvilket giver en besparelse på over 610 tons CO2

“Vi har været meget tilfredse med samarbejdet med EnergiSol og vores solcelleløsning. Det kan ikke fås bedre”
Birger Levinsen
Pedel og ejendomsansvarlig

EnergiSol har også stået for flere varmepumpeprojekter på andre offentlige bygninger i Fredensborg Kommune, som dermed markerer sig som en kommune, der sætter handling bag de grønne visioner.

ØKONOMISK GEVINST VED SOLENERGI

Solceller er en af de vedvarende energikilder, som har stort potentiale:

"Hvis man laver en storstilet udbygning med solceller på kommunale bygninger, vil det faktisk være muligt at minimere behovet for udvidelse af det offentlige el-net, og der vil være en direkte gevinst for samfundsøkonomien".
Ole Jönsson
Udviklingsdirektør i EnergiSol