Gammel fabriksbygning opdateres til klimavenlig produktion

KLIMAVENLIG PRODUKTION

En ny virksomhed overtog i 2013 en gammel fabriksbygning fra 1960’erne. Virksomheden ønskede at gøre deres produktion mere grøn og klimavenlig, og derfor tog de forskellige tiltag:

På bygningens tag installeredes tyndfilmssolceller af mærket SHARP på 18.000 Wp med en østrigsk inverter fra mærket Fronius. 

Solcelle montage EnergiSol
Solcelle montage Helsingoer EnergiSol
Færdigmontere solcelle anlaeg Helsingoer EnergiSol

Derudover blev der opsat en lille vindmølle, som producerer 1 kW/t ved en vindstyrke på 12,5 m/s. Bygningens vægge isoleredes også og der blev installeret varmepumpe, som kører på strøm fra solcellerne.

I år 2023 blev opsætningen opdateret med en batteriløsning.

I dag kommer en stor del af virksomhedens strøm fra deres vedvarende energikilder, og det er med til at gøre virksomheden mere bæredygtig, både i forhold til klima og økonomisk set, da der spares mange penge på udgifter til strøm.

Vindmølle monteret i Helsingoer Energisol

Produkter

Der findes forskellige størrelser anlæg. I Danmark er 6 kW solcelleanlæg den mest almindelige størrelse. Dette anlæg vil dække det årlige elforbrug for en gennemsnitlig husstand med to voksne og to børn. 

Prisen på et solcelleanlæg vil variere alt efter bl.a. størrelse, kompleksitet, og den ønskede strøm-produktion fra taget.